37a0b29870c94e2ddb63fe594de03092 1

Няколко трика за реновиране на старите интериорни врати

Всички знаем, че важна част от нашето ежедневие са вратите, които постоянно отваряме и затваряме. С течение на времето от продължителното ползване, те започват да се изхабяват и се налага или да се сменят с нови, или да се реновират. Тъй като не всеки човек има възможност да смени вратите си с нови, ние ще представим няколко трика, които можете да ползвате.

За целта преди да изберете някоя от опциите, които ще Ви предложим, трябва да подготвите вратата като я махнете от пантите и свалите дръжките и бравите от самото крило. След като сте демонтирали вратата, с подходящ уред, загрейте старата боя и я премахнете изцяло с помощта на шпатула. Уверете се, че по покритие на крилото няма драскотини, пукнатини и процепи. Ако има такива ги коригирайте, като може да ползвате специален кит за дърво или шпакловка. След като изсъхне покритието – изшкурете, за да стане повърхността гладка и лесна за преработка.

Варианти за реновиране на врата.

Първият и най-лесен начин е боядисване. Тук може да изберете какъвто цвят желаете така, че да се съчетае с гамата, в която е вашият дом.

Вторият лесен трик е маркирането на лайсни и орнаменти. Тук може да боядисате вратата в един цвят, а отделните орнаменти и елементи в друг – това ще придаде по-авторски вид на вашата врата.

Третият вариант е да покриете повърхността с тапети. В момента е нашумяло поставянето на фототапети по стените, а защо да не пробвате и с такива, които са изработени със стандартни размери специално за врати – те ще разчупят обстановката във вашия дом, ще му предадат по-голям комфорт и ще го направите по-цветен и оригинален.

Четвъртото предложение е декорация със стикери. Огромното разнообразие, което има, го прави доста предпочитан метод за реновирането на стари врати. В последствие може да ги боядисате и да премахнете стикера, така ще се получи контраст между цвета на вратата и този на стикера, който е бил поставен отдолу.
Сега можете сами да изберете някой от горепосочените методи, да направите дома си различен и цветен, по ваш вкус, с малко средства и повече изобретателност.

aluminieva vrata za banya

Врати за баня

Банята е помещението в едно жилище, което несъмнено е по-различно от останалите. Със сигурност щом се стигне до поставянето на нова врата, ви връхлитат мисли каква да бъде тя. Дали някаква специална или просто обикновена интериорна. В няколко реда ще се опитаме да ви обясним основните неща, които да ви насочат към правилния избор на подходящата врата.

Може би най-важното, с което трябва да се съобразите при избора на вратата, е тя да бъде изработена от влагоустойчив материал. Дори и да не е в директен контакт с вода, в банята винаги има известно количество влага. Това от своя страна след време може да доведе до нежелани деформации на вратата.

Алуминиеви врати

Най-подходящите врати за баня са алуминиевите и стъклените. Ако предпочетете първите, няма да сбъркате. Материалът алуминий изобщо не се влияе от влагата, той не променя свойствата си и не се видоизменя. Алуминиеви врати може да намерите на сравнително приемливи цени. Предлагат се в най-разнообразни форми и нюанси, което ще ви помогне да постигнете синхрон в интериора. Все пак, вратата на банята не е отделна част от дома, тя е едно неделимо цяло с останалата обстановка.

Стъклени врати

Вратите за баня от стъкло, също са доста добро решение. Те стоят изключително красиво и елегантно, много подходящи са за един модерен дом. Този тип врати се изработват във всевъзможни комбинации с помощта на различни технологии. Поради факта, че говорим за баня, естествено е помещението да бъде със затъмнена врата (с матирано стъкло). В случая стъклата може да са оцветени (също и гравирани) в багри, отговарящи на интериора ви. Стъклените врати са красиви и ефектни, придаващи индивидуалност, затова ако държите на стила и искате в дома ви да има нещо наистина уникално, тогава действайте!