Съвети при монтаж на блиндираната ни врата

Блиндираната врата е портал към вашия дом и осигурява преграда между вашата вътрешна зона и външните елементи. Затова е много важно как ще бъде монтирана самата врата.

Ако през блиндираната ви врата преминава въздух, увиснала е от към пантите, цветът ѝ е избледнял или е изметната, вероятно е време да я подмените. Вашата нова врата може да осигури по-добра енергийна ефективност, шумоизолация и нова визия.

В тази статия ще ви дадем насоки за монтаж и колко е важна добрата инсталация, за да имате положителен ефект от новата покупка.

Размери за новата ни блиндирана врата

  • Първо трябва да вземете размери на строителния отвор, на който ще монтирате новата врата. Правилното измерване е изключително важно. Не е лесна задача, не е и за подценяване. Трябва няколко пъти да проверите измерванията, преди да закупите врата. Може да ви се стори лесно да определите посоката на отваряне на вратата, но вземането на размер може и да ви затрудни. Препоръчително е да се използват услугите на професионалист в областта.
T 712 C 03

Монтаж на вратата

  • Монтажът на блиндираната врата е още по-специфична работа. Трябва да имате познания или да сте го правили поне веднъж. Представете си: тъкмо сте си закупили нова блиндирана врата, по ваш вкус, пълнежа ѝ е минерална вата – най-добрата топло- и шумоизолация, с най-добрата система за заключване, няколко ключалки, противовзломни шипове, харесва ви, чувствате се сигурни и спокойни. Но тогава това добро усещане се срива, когато осъзнаете, че вратата ви не е монтирана правилно. Има луфт между крилото и касата, където външният въздух навлиза на вътре. Плюс това, вратата не се отваря и затваря лесно, сурка се по пода. Сега вашата нова придобивка представлява голяма загуба на пари! Сметките за електроенергия ще се увеличат, ако става течение. Това е така, защото навлизащият от вън студен или топъл въздух ще повлияе на температурата. Това принуждава уреда за отопление да работи по-усилено, за да достигне температурата, която е зададена. По този начин ще харчите много пари за сметки и все още няма да се чувствате комфортно.

Ключът е да се уверите, че всичко е измерено и монтирано правилно. Когато вратата ви е монтирана криво, няма да се отваря и затваря добре и ще се наложи да инвестирате допълнително за поддръжка и ремонт. Правилното инсталиране на блиндираната врата е наложително, за да се насладите на нейните предимства и функционалност.