Няколко трика за реновиране на старите интериорни врати

Всички знаем, че важна част от нашето ежедневие са вратите, които постоянно отваряме и затваряме. С течение на времето от продължителното ползване, те започват да се изхабяват. Налага се или да се сменят с нови, или да се реновират. Тъй като не всеки човек има възможност да смени вратите си с нови, ние ще представим няколко трика, които можете да ползвате.

За целта преди да изберете някоя от опциите, които ще Ви предложим, трябва да подготвите вратата като я махнете от пантите и свалите дръжките и бравите от самото крило. След като сте демонтирали вратата, с подходящ уред, загрейте старата боя и я премахнете изцяло с помощта на шпатула. Уверете се, че по покритие на крилото няма драскотини, пукнатини и процепи. Ако има такива ги коригирайте, като може да ползвате специален кит за дърво или шпакловка. След като изсъхне покритието – изшкурете, за да стане повърхността гладка и лесна за преработка.

Gradde Schwerin SchwedischeEsche 1

Варианти за реновиране на врата.

Първият и най-лесен начин е боядисване. Тук може да изберете какъвто цвят желаете така, че да се съчетае с гамата, в която е вашия дом.

Вторият лесен трик е маркирането на лайсни и орнаменти. Тук може да боядисате вратата в един цвят, а отделните орнаменти и елементи в друг – това ще придаде по-авторски вид на вашата врата.

Третият вариант е да покриете повърхността с тапети. В момента е нашумяло поставянето на фототапети по стените, а защо да не пробвате и с такива, които са изработени със стандартни размери специално за врати – те ще разчупят обстановката във вашия дом, ще му предадат по-голям комфорт и ще го направите по-цветен и оригинален.

Четвъртото предложение е декорация със стикери. Огромното разнообразие, което има, го прави доста предпочитан метод за реновирането на стари врати. В последствие може да ги боядисате и да премахнете стикера, така ще се получи контраст между цвета на вратата и този на стикера, който е бил поставен отдолу.
Сега можете сами да изберете някой от горепосочените методи, да направите дома си различен и цветен, по ваш вкус, с малко средства и повече изобретателност.